maanantai 7. marraskuuta 2011

Saapuminen Beppuun

Hyvin tukkoisen ja köhäisen yön jälkeen olimme saapuneet Beppuun, noin 125000 asukkaan kylpyläkaupunkiin, joka on erityisen kuuluista kuumista lähteistään. Bepun terminaaliin saavuttuamme löysimme kämppikseni kanssa omat tuutorimme ja kuulumisten vaihtamisten jälkeen Markus lähti oman tuutorinsa kanssa omille teilleen samalla, kun jäimme odottamaan Housein ystäviä, jotka kurvasivat muutamassa minuutissa paikalle valkoisella kei-carilla.

Heti autoon astuttuani Japanin liikenteen erot Suomeen näkyivät selkeästi. Autot pysähtyvät suojateiden eteen ja vasemmanpuoleinen liikenne näytti entistäkin oudommalta, kun oli tällä kertaa itse auton kyydissä.

Kurvasimme suoraan paikalliseen Joyfull-ketjuravintolaan, josta saa paikallista ruokaa kellon ympäri. Tarjolla oli myös monellakin tapaa kuuluisia natto-herneitä, josta minua varoitettiin monta kertaa ennen Japaniin saapumistani. En uskonut ja söin. Jatkossa varoitan muita kavereita... Ruokailun ohessa tuli pölistyä valtava määrä tarinoita reissun päältä ja Suomesta.

Seuraavaksi vuorossa oli kiertelyä ja kaartelua Bepun suurimmassa tavaratalossa, You Me Townissa. Tavaratalo itsessään oli nelikerroksinen ja kooltaan suurinpiirtein Helsingin Stockmannin luokkaa. Osastoja ja kauppoja löytyi lähes joka laitaan levykaupoista ja vaatekaupoista pelihalliin asti. Aikaa You Me Townissa paloi monta tuntia. Erityisesti mieleeni jäi tavaratalon ravintola-alue, josta avautui upea merinäköala Oitan lahdelle. Siinä kelpasi mutustella nuudelikeittoa samalla, kun Housei kavereineen päivitteli ja opasti ruoan syömisen kanssa. On yllättävän vaikeaa kumarrella ruoan päälle ja ryystää keittoa äänekkäästi, kun koko elämän tottunut siihen, että kyseiset manööverit ruokapöydässä ovat hyvin epäkohteliaita.. :D
 
Alunperin tarkoitukseni oli punkata Housein opiskelija-asunnossa, mutta muutaman neliön kokoinen yksiö täynnä tavaraa ei olisi ajanut asiaansa motellina. Hetken miettimisen jälkeen selvisi, että saisin yösijan Housein koulukaverin Shiban asunnosta aivan koulun vierestä. Kello oli jo päälle puolen yön ja seuraavana aamuna pitäisi jo olla koulussa, joten loogisin vaihtoehto oli lähteä paikalliseen Onsen-kylpylään.

Onsenin sisäänpääsymaksu oli vaivaiset 380 jeniä (3,80€). Sisällä oli allasta ja saunaa joka lähtöön: kylmäsaunaa, mineraalisaunaa, höyrysaunaa... sisältä löytyi myös lähes suomalainen sauna, jonka lämpötila oli jo 90 astetta, joskin kiuas loisti poissaolollaan ja sen tilalla oli televisio, joka näytti paikallista viihdeohjelmaa, josta ei saanut mitään tolkkua. Lähdimme onsenista puoli kolmen aikaan, eikä nukahtamiseen tarvittu paljoa.

En tiedä miten sain itseni hereille aamulla, mutta jo ennen yhdeksää olin koululla paperisotaa aloittamassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti