tiistai 16. elokuuta 2011

Viimeinkin!


Siinä ne nyt on! Hyväksymiskirje Ōitan yliopistolta sekä kelpuutus viisumin hakemiselle (pahamainen Certificate of Eligibility). Johan niitä tulikin puolisen vuotta odoteltua! Fiilis on aivan uskomaton ja koko päivän teki mieli huutaa ilosta: viimeinenkin epävarmuus vaihto-opiskelujen alkamisesta on poissa!

Oli kuitenkin aika siirtyä pikkuhiljaa viimeisten papereiden ja lomakkeide kimppuun. Tänään tulikin sitten hoidettua aikamoinen liuta pakollisia asioita pois päiväjärjestyksestä...


Oppilaitoksen apuraha (TAMK)
TAMK tarjoaa vaihto-opiskelijoille kahden ja puolensadan euron kuukausittaisen apurahan, jonka saamisen ehtona on kansainväliseen kanssakäymiseen liittyvän verkkokurssin suorittaminen hyväksytysti. Lomakkeiden täyttö saatiin hoidettua tuskattomasti koulussa vaihtokoordinaattorini kanssa.

Opintotuen muutoslomake (Kela)
Samalla istumalla TAMK:n apurahalomakkeiden täyttämisen lisäksi tuli täytettyä myös Kelan Otm-lomake, joka on kesäopintojen kanssa tullut jo aikaisemmin tutuksi kesäopintojen kanssa. Käytännössä Kelalle riittää, että arvioit kuukausittaiset asumiskustannuksesi kohdemaassa ja ilmoitat heille vaihto-opiskelujesi keston. Noin helpollako meinaavat päästää? Eiköhän sieltä jossain vaiheessa ala tulla lisäselvityspyyntöä poikineen...

Asunnon irtisanominen (TOAS)
Kävin irtisanomassa asuntoni ja kelluttamassa asuntohakemukseni TOASin asuntotoimistolla. Takaisin Suomeen saavuttuani saan sitten saman tien nykyistä asuntoa mahdollisimman hyvin vastaavan kämpän. Aikamoista arpomista se kyllä on, mahdollisten asuntojen vuokrien liikkuessa 280-350 euron välillä.

Matkavakuutuksen ottaminen (Fennia/Tapiola)
Kävin vertailemassa vakuutusten hintoja ja näillä näkymin päädyn ottamaan matkavakuutukseni joko Fennialta tai Tapiolalta. Vaikka vakuutusyhtiöiden hinnat eivät paljoa eronneet toisistaan, niin näillä kahdella firmalla palvelu oli selkeästi parasta. Molemmat tarjoavat vuoden matkailijavakuutusta, joka kattaa kaiken reissailun, kunhan matkan kesto on alle kolme kuukautta. Vaihto-opiskelujen kestäessä puoli vuotta isketään pakettiin vielä kolmen kuukauden jatko. Periaatteessa olisi mahdollista ottaa suoraan pelkkä kuuden kuukauden vakuutus vaihdon ajaksi, mutta tällöin muulla ajalla tapahtuva reissailu tapahtuisi ilman vakuutusta.

Lentolippujen osto (eBookers, Air France, KLM)
Päivän viimeinen valmisteluihin liittyvä teko oli Helsinki-Osaka -menopaluun varaaminen. Eräs muutaman hintavertailupalvelun kautta jo pitkään stalkkaamani lento oli uhkaavasti täyttymässä ("valitsemaasi lentoon jäljellä 1 paikka"), joten päädyin lentomatkustusummikkona tilaamaan lentolippuni mahdollisimman nopeasti ja helposti eBookers-nettipalvelun kautta. Hintaa menopaluulipulle tuli ~770 euroa, joka on melko hyvä hinta kyseiselle matkalle. Molemmissa lennoissa on yksi vaihto, mutta parempi ottaa sekin seikkailuna eikä nurista pikkuasioista. Finnairilla olisin saanut maksaa välilaskuttomasta menopaluusta yli kaksinkertaisen hinnan!


Sellaista tänään, huomenna suuntaan nokan kohti Helsinkiä ja Japanin Suomen suurlähetystöä. Saa nähdä, miten viisuminen hankkiminen sujuu. Olen onneksi kuullut useammalta ystävältä, että kyseessä on melko nopea ja vaivaton prosessi. Sen jälkeen onkin jäljellä enää valinta Tapiolan ja Fennian välillä, muuttoilmoituksen tekeminen, rokotteiden otto sekä Osaka-Beppu -laivamatkan varaus. Huh!

2 kommenttia:

  1. woo, loistavaa että pyörät alko pyöriä nyt ihan tosissaan!

    toivottavasti jaksat pitää tätä blogia yllä myös japanissa, nimittäin kaikki havainnointi kiinnostaa. ja tottakai muutenkin sun kuulumiset! n__n

    VastaaPoista
  2. On!

    Ja juuh, tarkoitus on ylläpitää blogia koko reissun ajan ja kirjoitella mahdollisimman paljon kokemuksia ja tapahtumia :) Tämä kaikki vanhaa kunnon irkkiä unohtamatta! :D

    VastaaPoista